Sou aquí: Inici Notícies L’acte de cloenda dels PFI – PTT 2016/17 posa en valor la feina de joves, empreses i professionals
Regidoria d'Educació

 

C. de les Basses 3 (Plaça Gaudí)

08500 Vic

ContactarTel. 93 886 21 00

educacio@vic.cat

 

 Seguir a:

 

 Logo Twitter Logo Facebook

L’acte de cloenda dels PFI – PTT 2016/17 posa en valor la feina de joves, empreses i professionals

Un projecte de segones oportunitats basat en la confiança de professionals, empreses i famílies en uns joves que han decidit redirigir el seu futur

Jun 26, 2017

Ahir dijous 22 de juny va tenir lloc l’acte de cloenda dels Programes de Formació i Inserció – Pla de Transició al Treball (PFI-PTT) d’aquest curs 2016/17.

 

L’acte va comptar amb la presència del regidor d’educació, Sr. Àlvar Solà i, la Sra. Mar Raluy, coordinadora de Formació Professional en representació dels Serveis Territorials de la Catalunya Central de la Generalitat de Catalunya, va excusar la seva assistència per un incendi declarat prop de la C-25 quan es desplaçava per acudir a l’acte.

 

L’acte de cloenda va posar fi a la formació impartida en el marc dels PFI – PTT de Vic, que s’ha centrat en  les modalitats d’Auxiliar de reparació i manteniment de vehicles lleugers, Auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic; i Auxiliar en establiments del sector carni. En el transcurs de l’acte els alumnes van rebre el reconeixement dels seus tutors i dels agents educatius de la ciutat. A través d’aquesta formació, adreçada a joves de 16-21 anys que finalitzen la secundària obligatòria sense el graduat escolar, se’ls dóna l’oportunitat d’adquirir una formació bàsica i professional per a la posterior incorporació al món laboral, així com de cursar mòduls específics per a la posterior obtenció del Graduat en Educació Secundària Obligatòria i, alhora, que se’ls ha ofert la possibilitat d’accés als Cicles Formatius de Grau Mitjà per tal de donar continuïtat a la seva Formació Professional.

 

Pel que fa a aquesta darrera edició, dels 44 joves matriculats respecte les 72 sol·licituds d’accés rebudes, Ester Sanglas va destacar que aquesta formació representa una nova oportunitat que els joves han de poder aprofitar al màxim. Cal esmentar que els joves que no van poder accedir al programa es van derivar a altres recursos i opcions tant municipals com comarcals quedant cobertes les necessitats formatives d’aquests joves.

 

En aquest sentit, a banda d’obtenir una formació i certificació professional bàsica, a través dels PFI – PTT, tots els alumnes matriculats han cursat mòduls formatius per a l’obtenció del GESO i 11 han aprovat les corresponents proves per a l’accés a cicles formatius de grau mitjà i 2 han obtingut el graduat en ESO. Per tant, “el resultat del projecte aquest curs ha estat molt satisfactori atès que els PFI-PTT han generat interès i motivació als  joves per seguir formant-se, millorar i ampliar les seves oportunitats”, va afegir Sanglas.

A més, gràcies a les 35 empreses i els respectius tutors que enguany han acollit els joves en els seus centres de treball, així com la resta d’empreses i entitats que participen a les sessions formatives, els hi permeten aprofundir en el coneixement de l’entorn laboral. Les pràctiques han facilitat complementar la formació dels joves dins de cadascuna de les modalitats, fet que va rebre l’agraïment i reconeixement de tothom.

 

Acte seguit, va ser el torn d’en Jordi Roca, formador que va voler posar en valor la feina que han fet els alumnes al llarg de tot el curs, encoratjant-los per continuar treballant i demostrant tot allò del que són capaços; alhora que va ressaltar la tasca motivadora de les tutores dels diferents perfils professionals.

 

Durant l’acte, es va comptar amb la intervenció de Sònia Pàmies, directora de l’empresa MS Mode de Vic que enguany ha tutoritzat per primer any una alumna de pràctiques, que va fer una valoració molt positiva tant del programa com de l’alumna en particular, i la intenció de tornar a repetir aquesta l’experiència. 

 

La intervenció dels pares Jordi Boixeda i Gemma Ramon, com a representants dels pares i mares dels alumnes, va posar en valor la feina dels professionals i tutors que han acompanyat els seus fills/es en aquesta nova etapa, donant suport i motivant-los per reemprendre els seus estudis amb il·lusió i creient en les seves possibilitats. I sobretot, el canvi positiu en relació a l’estudi i el treball.

Representant cadascuna de les modalitats formatives, un grup d’alumnes van explicar les seves experiències i la seva visió del projecte. Tots coincidien a destacar la seva evolució al llarg del curs i el canvi de visió que han experimentat, tenint en compte que just un any abans la majoria d’ells i elles abandonaven els seus estudis sense massa expectatives de futur i, a dia d’avui, la majoria d’ells i elles tenen molt clar cap a on encaminar la seva vida, posant en relleu les pròpies possibilitats, capacitats i l’esforç que cal fer per assolir els seus objectius i la importància que té la seva formació per a la incorporació a la vida adulta. En Gustavo, l’Ariadna i en David van explicar que el PFI els ha ajudat a valorar els estudis i van agrair l’ajuda dels tutors i professors.

 

Acte seguit es va visualitzar el vídeo en què es recullen  imatges de les activitats diàries, projectes, tallers realitzats al llarg del curs, com també, imatges dels alumnes en les empreses de pràctiques. Seguidament es va procedir a l’esperada entrega d’orles a tots els alumnes que enguany han cursat un PFI – PTT en cadascuna de les modalitats que s’ofereixen.

 

Finalment, el senyor Àlvar Solà va manifestar l’orgull que aquest grup d’alumnes representen per l’Ajuntament, ja que malgrat les seves dificultats en finalitzar la ESO, els joves han pogut demostrar les seves capacitats i habilitats; han demostrat que amb molt esforç, constància i ganes de treballar, poden seguir uns estudis i finalitzar-los amb èxit.

 

 

 

 

 • Compartir:
 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Meneame
 • Digg
Accions del document

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...