Sou aquí: Inici Notícies Cloenda del consistori infantil de Vic 2015/16
Regidoria d'Educació

 

C. de les Basses 3 (Plaça Gaudí)

08500 Vic

ContactarTel. 93 886 21 00

educacio@vic.cat

 

 Seguir a:

 

 Logo Twitter Logo Facebook

Cloenda del consistori infantil de Vic 2015/16

El Consistori Infantil iniciarà la gravació d’uns vídeos per conscienciar la població en temes de mobilitat segura i sostenible

Jun 29, 2016

Dilluns a la tarda va tenir lloc la darrera sessió plenària del Consistori Infantil presidida per l’alcaldessa Anna Erra, i el regidor d’Educació Àlvar Solà. Entre els punts de l’ordre del dia es va tractar la valoració del mandat per part dels consellers infantils, de manera que alcaldessa i regidor van poder conèixer l’experiència viscuda i la feina feta per part de tots ells.

 

Durant la sessió, nenes i nens van explicar la campanya “Esport + Valors = Olimpivic”, en la que es van fer un seguit d’accions per tal de promoure els valors que es treballen a través de l’activitat esportiva. L’Olimpivic, que sempre ha buscat aquest vincle entre esport i educació en valors, enguany ha fet un nou impuls treballant els documents de compromís que jugadors i familiars signen per tal de reafirmar el bon comportament de participants i espectadors durant aquesta jornada esportiva i lúdica. A banda de buscar un nou lema a l’Olimpivic per fer èmfasi en aquest treball, els alumnes de sisè de primària han seleccionat diferents frases que posen de relleu els valors que es treballen a través de l’esport, de manera que els consellers/es infantils han estat els responsables de fer una campanya de difusió durant els 15 dies previs a l’esdeveniment entre els seus companys de classe.

 

D’altra banda, seguint l’encàrrec que van rebre durant l’acte de nomenament, els infants han estat treballant en una campanya per a la mobilitat segura i sostenible a la nostra ciutat. Per fer aquesta feina, els alumnes de sisè de les escoles de la ciutat representants pels consellers/es infantils primer van identificar les causes que fan que es produeixin aquests accidents per tal de, posteriorment, fer propostes per intentar reduir i prevenir els accidents.

 

Respecte les causes, van identificar-ne dos blocs: per una banda, l’estat de la via (carrers en mal estat, manca de senyalització, semàfors, manca de visibilitat,...) i, per l’altra, el comportament de les persones que circulem per la ciutat. Centrats en el comportament de les persones, consellers/infantils i alumnes han fet algunes propostes per promoure la consciència de les persones (tant a vianants com a conductors) vers el seu comportament.

 

Després que tècnics i polítics hagin revisat totes les propostes fetes, finalment s’ha decidit elaborar vídeos curts en què s’exposaran situacions habituals que poden provocar “accidents”: travessar sense mirar, distraccions com el telèfon mòbil, travessar el semàfor en vermell, tenir pressa, entre d’altres. Durant la sessió d’avui, Erra i Solà  han convidat a consellers/es infantils i familiars a participar en la gravació d’aquests vídeos breus que es difondran durant la setmana de la mobilitat segura i sostenible que tindrà lloc durant el mes de setembre.

 

Al final del ple i com en les darreres edicions, l’alcaldessa va convidar als consellers infantils a acompanyar la comitiva  de la festa major el proper dia 5 de juliol com a regidors de la ciutat, tal i com van fer el passat diumenge 26 de juny en el seguici infantil.

 

 

 

 

 • Compartir:
 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Meneame
 • Digg
Accions del document

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...