Sou aquí: Inici Notícies El treball conjunt dels centres educatius, la Universitat i l’Ajuntament centren la inauguració del curs escolar a Vic
Regidoria d'Educació

 

C. de les Basses 3 (Plaça Gaudí)

08500 Vic

ContactarTel. 93 886 21 00

educacio@vic.cat

 

 Seguir a:

 

 Logo Twitter Logo Facebook

El treball conjunt dels centres educatius, la Universitat i l’Ajuntament centren la inauguració del curs escolar a Vic

Anna Erra: “La inversió en educació és la millor arma per poder créixer i avançar”

Oct 19, 2018

El degà de la Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes (FETCH) de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), Eduard Ramírez, va pronunciar ahir la tarda la conferència inaugural del curs escolar a la ciutat de Vic. Sota el títol ‘Construint les competències professionals dels futurs docents entre iguals’, Ramírez va explicar com compartir la responsabilitat de la formació inicial dels futurs mestres “i també ciutadans” en un nou paradigma educatiu, en què l’escola esdevé participació, compromís i equilibri. Tot això, centrat en un context educatiu concret, la ciutat de Vic: “A Vic és possible la col·laboració real entre les escoles i la universitat, i amb el suport de la regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Vic”, subratllava Ramírez.

L’alcaldessa de Vic, Anna Erra, va posar en valor el treball en xarxa de l’administració, les escoles, els docents i les famílies, “que ha convertit Vic en un mirall i un referent en l’àmbit educatiu en moltes altres poblacions”.

 

En aquest sentit, el regidor d’Educació, Àlvar Solà, va remarcar la importància de l’educació per la ciutat de Vic: “És essencial poder garantir la formació de tothom al llarg de la seva vida, a fi d’assolir la igualtat d’oportunitats i una societat més cohesionada”. Solà va ressaltar el treball que es porta fent des de la regidoria, plasmat en innumerables projectes en totes les etapes educatives, que permeten “donar suport a la comunitat educativa tot respectant l’autonomia dels centres”.

L’acte solemne d’inauguració del curs va finalitzar, com és habitual, amb l’actuació d’una coral d’una escola de la ciutat. En aquesta ocasió, va ser la coral de l’Escola Estel.

 

523 nens i nenes inicien P3 el curs 2018-19

 

Aquest curs han començat P3 523 nens i nenes, nascuts l’any 2015. A més, a diferència d’altres poblacions, s’ha mantingut el nombre de línies per curs, permetent així la reducció de la ràtio d’alumnes per classe i facilitant un millor treball dels docents.

En la roda de premsa prèvia a l’acte inaugural, l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, va explicar que els dos objectius prioritaris en educació de la ciutat són garantir l’èxit educatiu i la igualtat d’oportunitats, objectius que regeixen els projectes educatius que es porten a terme. A banda de tota l’aposta econòmica en ajudes, beques i bonificacions es treballa per canvis metodològics als centres educatius i projectes de suport per millorar els aprenentatges de tot l’alumnat. 

 

Per aquest motiu, l’alcaldessa va repassar alguns dels projectes educatius de ciutat que han convertit la ciutat en capdavantera d’aquest l’àmbit municipal que s’han convertit en referents fora de Vic i d’Osona. Per exemple, el projecte de comprensió lectora impulsat juntament amb l’escola Estel que ara ja és projecte vinculat al Departament d’Ensenyament i que l’Ajuntament ha impulsat econòmicament i amb un gran suport a l’equip de professionals.

 

En l’àmbit de treball amb les famílies, Erra va recordar l’aposta per l’acompanyament amb projectes consolidats com l’escola de pares i mares o els codis culturals que han permès als centres educatius entendre i comprendre millor el funcionament d’algunes famílies d’origen nouvingut i les seves tradicions cultuals. Paral·lelament, han permès un treball amb referents de les comunitats i les famílies per apropar realitats i treballar per una millora dels èxits i les igualtats.

Finalment, l’alcaldessa de Vic va remarcar la manera de treballar i l’aposta diferencial que el govern fa per a la formació del professorat, “l’eina del canvi” per aconseguir el progrés dels infants i que s’assolirà amb el treball conjunt de tots els actors implicats: escoles, famílies i administracions. En aquesta mateixa línia, l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, va afirmar que “la inversió en educació és la millor arma per poder créixer i avançar”.

 

 

 • Compartir:
 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Meneame
 • Digg
Accions del document

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...