Sou aquí: Inici Notícies L’acte de cloenda dels PFI – PTT 2018/19 posa en valor la feina de joves, empreses i professionals
Regidoria d'Educació

 

C. de les Basses 3 (Plaça Gaudí)

08500 Vic

ContactarTel. 93 886 21 00

educacio@vic.cat

 

 Seguir a:

 

 Logo Twitter Logo Facebook

L’acte de cloenda dels PFI – PTT 2018/19 posa en valor la feina de joves, empreses i professionals

Un projecte de segones oportunitats basat en la confiança de professionals, empreses i famílies en uns joves que han decidit redirigir el seu futur

Jun 12, 2019


Aquest dilluns 10 de juny va tenir lloc l'acte de cloenda dels Programes de Formació i Inserció - Pla de Transició al Treball (PFI-PTT) d'aquest curs 2018/19.

 

L’acte va comptar amb la presència del regidor d’educació, Sr. Àlvar Solà.

 

L’acte de cloenda va posar fi a la formació impartida en el marc dels PFI – PTT de Vic, que s’ha centrat en  les modalitats d’Auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic; i Auxiliar en establiments del sector carni. En el transcurs de l’acte els alumnes van rebre el reconeixement dels seus tutors i dels agents educatius de la ciutat. A través d’aquesta formació, adreçada a joves de 16-21 anys que finalitzen la secundària obligatòria sense el graduat escolar, se’ls dóna l’oportunitat d’adquirir una formació bàsica i professional per a la posterior incorporació al món laboral, així com de cursar mòduls específics per a la posterior obtenció del Graduat en Educació Secundària Obligatòria i, alhora, que se’ls ha ofert la possibilitat d’accés als Cicles Formatius de Grau Mitjà per tal de donar continuïtat a la seva Formació Professional.

 

Pel que fa a aquesta darrera edició, dels 29 joves matriculats respecte les 47 sol·licituds d’accés rebudes, Glòria Cunill va destacar que aquesta formació representa una nova oportunitat que els joves han de poder aprofitar al màxim.

 

En aquest sentit, a banda d’obtenir una formació i certificació professional bàsica, a través dels PFI – PTT; tots els alumnes matriculats han cursat mòduls formatius per a l’obtenció del GESO, alguns d’ells han superat la prova d’accés a cicles formatius de grau superior (fet que els permetrà el pròxim curs fer un mòdul de formació professional a l’institut), altres aniran a l’escola d’adults a per treure’s l’ESO, fins i tot alguns d’ells podran compaginar els estudis amb treball ja que les pràctiques i la formació rebuda durant el curs els hi donat l’oportunitat d’obtenir una feina.

 

A més, gràcies a les 25 empreses i els respectius tutors que enguany han acollit els joves en els seus centres de treball, així com la resta d’empreses i entitats que participen a les sessions formatives, els hi permeten aprofundir en el coneixement de l’entorn laboral. Les pràctiques han facilitat complementar la formació dels joves dins de cadascuna de les modalitats, fet que va rebre l’agraïment i reconeixement de tothom.

 

Acte seguit, va ser el torn de la responsable de botiga Juguetos de Vic, exalumne del programa, Cintia Laposa, que va parlar sobre la seva experiència formativa en el PFI i trajectòria professional  curs, i valorar el seu paper com a tutora de pràctiques d’una de les alumnes del curs. Alhora va encoratjar els joves a continuar formant-se.

 

La intervenció d’una mare Anna Soler, com a representants dels pares i mares dels alumnes, va fer referència a l’evolució positiva i canvi d’actitud de la seva filla, així com dels èxits obtinguts en el curs. I va posar en valor la feina dels professionals i tutors que han acompanyat els joves en aquesta nova etapa.

 

Representant cadascuna de les modalitats formatives, un grup d’alumnes van explicar les seves experiències i la seva visió del projecte. Tots ells van exposar que un dels motius pels quals van decidir fer aquest curs va ser per la bona valoració d’ex-alumnes que han passat pel nostre programa.  La Daniela, va afegir que el curs li ha permès la possibilitat de continuar formant-se en el sector professional que volia, i en Mohamed, va destacar poder obtenir un contracte laboral. Finalment, els dos joves que van intervenir van agrair la implicació de professors i tutors.

 

Acte seguit es va visualitzar el vídeo en què es recullen  imatges de les activitats diàries, projectes, tallers realitzats al llarg del curs, com també, imatges dels alumnes en les empreses de pràctiques. Seguidament es va procedir a l’esperada entrega d’orles i un petit obsequi a tots els alumnes que enguany han cursat un PFI – PTT.

 

Finalment, el regidor Àlvar Solà va manifestar l’orgull que aquest grup d’alumnes representen per l’Ajuntament, ja que malgrat les seves dificultats en finalitzar l’ESO, els joves han pogut demostrar les seves capacitats i habilitats; han demostrat que amb molt esforç, constància i ganes de treballar, poden seguir uns estudis i finalitzar-los amb èxit.

 


 

 

 • Compartir:
 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Meneame
 • Digg
Accions del document

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...